• Fotóalbum újrahasznosítva
Útikönyv vagy fotóalbum – újrahasznosítva
  • Fotóalbum újrahasznosítva


Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár, mert azért van itt ő… No meg persze nyaralni is járunk. A nyaralás élményeit pedig szeretjük megörökíteni akár fotók, akár egy útleírás formájában.

Íme egy ötlet tőlem, hogyan készítsünk egy „nemszeretem” kinézetű füzetből útinaplót vagy nyaralós fotóalbumot.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem elrakni a szép csomagolópapírokat, térképeket egy-egy útról. Megmutatom, hogyan hasznosítottam őket újra kreatív módon.

Ma készítettem egy útinaplót/albumot (még én sem tudom, mi lesz), mert volt egy füzetem, ami nem igazán tetszett, és gondoltam feldobom valahogy.
Biztosan mindenkinél akad otthon a tanulmányok befejezése után megmaradt füzet, vagy olyan, amiben csak néhány lapra írtál…. (Vagy elcsenünk egyet a gyerektől, hátha nem veszi észre! :) )
A füzet mellett szükséged lesz még ollóra, ragasztóra, egy térképre és színes újságpapírra. Na és, amit én nagyon szoktam sajnálni: a post-itek, amikre egyszer írunk, majd eldobjuk őket. Most megfordítva őket új életre kelhetnek egy Napocska vagy éppen falomb formájában.

Ilyen módon a postaládában halmozódó reklámújságok is megtalálják helyüket.

1. Ragaszd fel a térképet a füzetre, de alaposan. Én a sarkait kívülről is leragasztottam ragasztószalaggal, hogy strapabíróbb legyen.
2. Ez után szárnyalhat a fantázia. Szerintem az a legjobb, ha nem kész képeket vágsz ki. Én például a vitorlás testéhez, az evezőlapáthoz, a fák törzséhez és a kis bőröndhöz egy vonós hangszerekről készült képet használtam. A fa textúra eléréséhez azonban a legegyszerűbb előkeríteni valamelyik barkácsáruház reklámújságát, és kész… :)
Ha úgy érzed, eleget ragasztgattál, simítsd végig mégegyszer az éleket, nem áll-e ki valamelyik, és kész is van a 100%-osan újrahasznosított fotóalbum vagy útikönyv! :)

Ha tetszett az ötlet, jó ragasztgatást kívánok! :)

Visszakövetés a honlapodról.

Szeidl Andrea