• Buksi dülöngél
Buksi, a kalandos történetű maci
  • Buksi dülöngél

Ismerjétek meg Buksit, akinek igen kalandos a története.

Egyszer egy táncpróbáról hazafelé tartottam, és a próbaterem közelében egy pocsolyában figyelmes lettem egy kis barna valamire. Amikor közelebb léptem, láttam, hogy egy ici-pici mackó leszakadt feje, amiből hiányzott a bélés is, és már a szemei sem voltak meg.

Kihalásztam a pocsolyából, és hazavittem, majd otthon jó alaposan kimostam. Tehát Buksi adta a lehetőséget, hogy egy újabb mackót készítsek. Mivel ez éppen egy vizsgaidőszak kellős közepén történt, Buksinak várakozni kellett. De nagyon türelmes volt.

Amikor végre végeztem a vizsgáimmal, az volt az első dolgom, hogy kitaláljam, milyen forma illene hozzá. Végül a klasszikus, mozgatható-kezű-lábú mackóforma mellett döntöttem.

Amikor kiszabtam a bundácskáját, úgy tűnt, hogy jó lesz a méret, viszont mire megtömtem, és összeraktam a mackóbuksival, nagyon soványkának tűnt.

Így hát ki kellett találni valamit, amivel Buksi jóltápláltnak tűnik. Varrtam neki egy kabátkát és nadrágot. Mikor ráadtam Buksira, rögtön macisabbnak tűnt. Utólag a kabátkát egy mackós gombbal díszítettem.

Íme a végeredmény!

Visszakövetés a honlapodról.

Szeidl Andrea